Γιάννης Κεφαλογιάννης: Η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί είναι μια προκλητική ενέργεια

Στην απόφαση της Τουρκίας για την μετατροπή της Ιεράς Μονής της Χώρας σε τζαμί, στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτική Προστασία και στην περιοδική υγειονομική κάλυψη ακριτικών και άγονων περιοχών από στρατιωτικούς ιατρούς αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90, 1 Fm.

Συγκεκριμένα για την μετατροπή της Ιεράς Μονής της Χώρας σε τζαμί ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι «προφανώς πρόκειται για μία προκλητική ενέργεια. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν βοηθούν στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πόσω μάλλον ενόψει και της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην ‘Αγκυρα σε λίγες ημέρες. Επιβάλλεται, όχι μόνο να ανακαλέσει η Τουρκία, αλλά και να δείξει εμπράκτως ότι επιθυμεί την ελληνοτουρκική προσέγγιση. Τέτοιου είδους ενέργειες, δυστυχώς, μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω».

Για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτική Προστασία ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι «έχουμε ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες έναν πολύ λεπτομερή σχεδιασμό, όσον αφορά την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν δοθεί όλες οι διαθεσιμότητες προς την Πολιτική Προστασία, με συγκεκριμένα τμήματα που απαρτίζονται από χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα όπου κληθούν, θα επέμβουν. Παράλληλα υπάρχουν ειδικά σχέδια όπου και προληπτικά, ομάδες που θα οριστούν -σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία- θα αναλάβουν την περιφρούρηση συγκεκριμένων περιοχών. Στο νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται συγκεκριμένη ρύθμιση προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα, αναφορικά με ορισμένες νομοθετικές προβλέψεις που αφορούν ζητήματα περιβάλλοντος και όχι μόνο. Το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 13 Μαΐου και αμέσως μετά θα εισαχθεί στη Βουλή. Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει και με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι το καλοκαίρι».

Τέλος για την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση για τοποθέτηση οπλιτών θητείας για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών της Φολεγάνδρου, της Σύμης και της Ανάφης ο κ. Κεφαλογιάννης επανέλαβε ότι «έχουμε διαθέσει γιατρούς σε πολλά νησιά το προηγούμενο διάστημα, καλύπτοντας τις ανάγκες των άγονων και ακριτικών περιοχών με οπλίτες γιατρούς, γεγονός που θα συνεχιστεί». Υπενθύμισε δε, ότι σε πολλές περιπτώσεις της Βορείου Ελλάδος οι γιατροί κρίσιμων ειδικοτήτων φεύγουν από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και καλύπτουν περιοχές όπως η Ξάνθη, η Δράμα, η Κομοτηνή. Προφανώς δεν πρόκειται για την κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά όταν η κοινωνία έχει ανάγκη, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ