Για την πρόκριση απέναντι στην Ολλανδία η εθνική στο χάντμπολ

Μεγάλη εβδομάδα είναι αυτή που άρχισε για την εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει τις επόμενες ημέρες τους αγώνες μπαράζ με την Ολλανδία, από τους οποίους θα κριθεί η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα υποδέχεται  (8/5, 17:15) τους «οράνιε» στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου (17:00) στο Αϊντχόφεν, με το νικητή να παίρνει το «εισιτήριο» για την τελική φάση της διοργάνωσης, την οποία θα συνδιοργανώσουν Κροατία, Δανία και Νορβηγία το διάστημα 14 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου 2025.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια και γι’ αυτό η εθνική χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα στην  αναμέτρηση, προκειμένου να πάρει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Ολλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, προκειμένου να γεμίσει το γήπεδο και ο κόσμος να αποτελέσει τον 8ο παίκτη της Εθνικής, στην προσπάθεια να επιστρέψει η «γαλανόλευκη» σε τελικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2005.

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική Ελλάδας προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα εκείνη τη χρονιά στην Τυνησία. Μάλιστα, ο νυν τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γιώργος Ζαραβίνας, ήταν παίκτης της «γαλανόλευκης», η οποία κατετάγη έκτη στη διοργάνωση, οπότε οι εμπειρίες του από αγώνες αυτού του επιπέδου μπορούν να φανούν… χρήσιμες στους διεθνείς ενόψει των αναμετρήσεων με την Ολλανδία.

Ελλάδα και Ολλανδία τέθηκαν αντιμέτωπες στον 5ο προκριματικό όμιλο του ΕURO 2024, με τη «γαλανόλευκη» να επικρατεί 32-28 στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, αποτέλεσμα που ουσιαστικά «έστειλε» την ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα στην τελική φάση της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 32-26 στο Άλμερε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, ωστόσο η εθνική προκρίθηκε στα τελικά του ΕURO 2024 ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες όλων των ομίλων.

Την αναμέτρηση της εθνικής με την Ολλανδία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης θα διαιτητεύσουν τα αδέλφια Καρίμ και Ραούφ Γκασμί από τη Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ