Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία και στην προβλήτα λιμανιού από τον δυνατό αέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Σπέτσες

Ισχυροί άνεμοι φυσούν τις τελευταίες ώρες στις Σπέτσες με αποτέλεσμα να σημειωθεί ατύχημα με θαλαμηγό στο λιμάνι του νησιού, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, ο καπετάνιος έλυσε κάβους και σήκωσε άγκυρα για να αποπλεύσει αλλά λόγω του δυνατού αέρα έπεσε στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», ενώ στη συνέχεια προσπαθωντας να ξεκολλήσει από το σημείο έπεσε πάνω στην προβλήτα.

Συνεχίζονται, πάντως, μέχρι τώρα οι προσπάθειες αποκόλλησης ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις συνδρομής όπως και ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτης Μαριδάκης και η δήμαρχος του νησιού Ευγενία Φραγγιά.

Οι επιχειρήσεις αποκόλλησης της θαλαμηγού συνεχίζονται και καθίστανται μάλιστα δύσκολες αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η θαλαμηγός μπορεί να μην είναι αξιόπλοη καθώς μπήκαν νερά από την πλώρη. 

Έχει κληθεί ρυμουλκό από τον Πειραιά το οποίο αναμένεται να φτάσει σε τέσσερις ώρες. 

Όλες οι δυνάμεις του λιμεναρχείου Σπετσών από την πρώτη στιγμή έφτασαν στο σημείο κι άρχισε η επιχείρηση για την ασφάλεια της θαλαμηγού. Ειδικότερα, έδωσαν έμφαση στην ασφαλή αποβίβαση όλων των επιβατών της θαλαμηγού. Στο σκάφος παραμένουν ο κυβερνήτης και ο μηχανικός. 

Έχουν δέσει το σκάφος στην προβλήτα για μην μπορεί να μετακινηθεί αφού βάζει νερά.

Αναμένεται δύτης για να επιθεωρήσει τα ύφαλα της θαλαμηγού.

Σημειώνεται πάντως, ότι τα καύσιμα είναι σε ανοξείδωτες δεξαμενές και δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής.

Έχουν ληφθεί, την ίδια στιγμή, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης.

 

 


protothema.gr
 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ