Καιρός: Πού θα βρέξει κατά την περιφορά του Επιταφίου

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Με συννεφιά και κάποιες βροχές θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024), καθώς ο καιρός θα είναι βροχερός. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται το βράδυ και οι βροχές προς το βράδυ θα σταματήσουν. Στην Αττική η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει με καλό καιρό και λίγη συννεφιά, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι θα κατέβουν για την περιφορά του Επιταφίου με ομπρέλα καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, ενώ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου το πρωί θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη o καιρός θα είναι ηλιόλουστος με ανέμους από 5 έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 24 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με κάποιες νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα είναι από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου. 

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ