Πώς να διαλέξεις νυφικά κοσμήματα που ταιριάζουν με το νυφικό

Πρακτικές συμβουλές για να ταιριάξετε τα χρυσά κοσμήματα με το νυφικό

Τα χρυσά κοσμήματα δεν είναι μια απλή, μονότονη προσθήκη στο νυφικό σύνολο. Κάθε νύφη μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να αναδείξει το στυλ της φροντίζοντας να αντανακλά την προσωπικότητά της. Επιπρόσθετα τα χρυσά κοσμήματα έχουν τους δικούς τους συμβολισμούς δίνοντας ιδιαίτερο νόημα σε μια τόσο ξεχωριστή μέρα.

Εντυπωσιακοί πολύχρωμοι λίθοι, μίνιμαλ και διακριτικά κοσμήματα ή κάποιο οικογενειακό κειμήλιο; Αν απορείτε τι ταιριάζει καλύτερα στο στυλ σας, συνεχίστε να διαβάζετε.

Κεφάλαιο δαχτυλίδι αρραβώνων: Με τι άλλα κοσμήματα μπορείτε να το ταιριάξετε;

Η βέρα αλλά και το δαχτυλίδι των αρραβώνων έχουν καθοριστικό ρόλο στο νυφικό σύνολο. Μετά τον γάμο μια γυναίκα φορά και τα δύο δαχτυλίδια στο ίδιο δάχτυλο. Διαφορετικά για την ημέρα του γάμου μπορεί να το φορέσετε σε διαφορετικό δάχτυλο. 

Μπορείτε να διατηρήσετε ένα ενιαίο στυλ και στα δύο δαχτυλίδια και να παίξετε με τις πιθανές επιλογές στα υπόλοιπα κοσμήματα, που θα πλαισιώσουν την εμφάνισή σας. Εναλλακτικά μπορείτε να συνδυάσετε διάφορες αποχρώσεις του χρυσού. 

Αν υποθέσουμε δηλαδή, ότι έχετε ένα αγαπημένο βραχιόλι, που δεν αποχωρίζεστε και θα θέλατε να φορέσετε κι αυτή τη μέρα, μπορείτε να το κρατήσετε. Αυτό που έχει σημασία είναι η τελική εικόνα να είναι αρμονική και φυσικά να νιώθετε εσείς όμορφα.

Διαμάντια και μαργαριτάρια: Τα διαχρονικά κλασικά

Τα διαμάντια παραδοσιακά συνδυάζονται με το νυφικό φόρεμα. Η λάμψη τους άλλωστε είναι ιδανική για ειδικές περιστάσεις. Ένα από τα χαρακτηριστικά που τα κάνει να ταιριάζουν με όλα είναι το ουδέτερο χρώμα τους, καθώς έτσι συνδυάζεται εύκολα με όλα: λευκό, κρεμ, μπεζ, κίτρινο χρυσό.

Έπειτα τα διαμάντια είναι κάτι παραπάνω από απλά κοσμήματα για τον γάμο. Είναι μια επένδυση. Μπορείτε να φορέσετε τα κοσμήματα αυτά είτε καθημερινά αλλά και σε κάθε επίσημη περίσταση.

Ο έτερος πρωταγωνιστής της ιδιαίτερης αυτής ημέρας είναι τα μαργαριτάρια. Από αμνημονεύτων χρόνων έχουν καταστεί σύμβολο της αγνότητας και της αθωότητας, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για την περίσταση. Η γοητεία των διαμαντιών θα προσθέσει κομψότητα και θηλυκότητα στη νύφη.

Μπορείτε να επιλέξετε μικρά καρφωτά σκουλαρίκια ή πιο ογκώδη κρεμαστά, που να κοσμούνται με διαμάντια. Αν από την άλλη σας αρέσει το πιο μποέμ στυλ, επιλέξτε σκουλαρίκια με ένα μεγάλο μπαρόκ μαργαριτάρι. Το ακανόνιστο σχήμα τους θα προσθέσει στυλ και μια αίσθηση παιχνιδίσματος σε ένα κατά τα άλλα μίνιμαλ και αυστηρό σικ σύνολο. 

Μην ξεχάσετε… κάτι μπλε

Τι λένε οι φίλοι μας Άγγλοι; Κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι δανεικό και κάτι σε μπλε. Είτε φανερό είτε κρυμμένο το μπλε συμβολίζει την ευτυχία στη νέα, κοινή ζωή με το έτερον ήμισυ. 

Πρακτικές συμβουλές για να ταιριάξετε τα χρυσά κοσμήματα με το νυφικό

  • Επιλέξτε τολμηρά σκουλαρίκια από σμαράγδια και αναδείξτε φυσικά το ντεκολτέ σας. Αν αγαπάτε να φοράτε κρεμαστά σκουλαρίκια και νιώθετε άνετα με τα ογκώδη κοσμήματα, προτιμήστε τα και την ημέρα του γάμου σας. Αν αυτή είναι η επιλογή σας, μπορείτε να αφήσετε τον λαιμό σας χωρίς κόσμημα ή να φορέσετε μια διακριτική αλυσίδα.
  • Ένα πλουμιστό και περίτεχνο νυφικό απαιτεί “ήσυχα” κοσμήματα. Θα λάμψετε σε ένα φόρεμα από δαντέλα, ίσως σε κάποιο με στρας ή σε κάποιο με κεντήματα; Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να κινηθείτε πιο διακριτικά με τα κοσμήματα, όπως με διακριτικά διαμαντένια καρφωτά σκουλαρίκια.
  • Βρείτε κολιέ με βάση το ντεκολτέ

Τα στρογγυλά ντεκολτέ ή τα νυφικά με ανοιχτούς ώμους τα κοντά κολιέ ή όσα είναι κοντά στον λαιμό, τα τσόκερ ή τα μαργαριταρένια κολιέ είναι εξαιρετική επιλογή. Από την άλλη το ντεκολτέ ενός νυφικού σε σχήμα “V” τονίζεται ιδανικά από ένα κρεμαστό κολιέ ή αλυσίδα. Εδώ θα πρέπει να φροντίσετε το κολιέ να σταματά ακριβώς στο σημείο του ντεκολτέ, που ξεκινά το φόρεμα.

  • Προσθήκες όπου χρειάζεται

Για ένα ισορροπημένο στυλ προσθέστε κοσμήματα όπου χρειάζεται. Αν για παράδειγμα το ντεκολτέ έχει περισσότερο διάκοσμο έμφαση στα χέρια φορώντας vintage ρολόγια - κοσμήματα. Αυτά τα κομμάτια είναι πάντα πολύ διακριτικά και κομψά. Συνήθως είναι οικογενειακά κειμήλια που περνούν από γενιά σε γενιά κι έχουν μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Όμως ακόμη κι αν δεν υπάρχει στην οικογένειά σας κάτι τέτοιο, μπορείτε να αναζητήσετε στα μεταχειρισμένα ρολόγια

Τέλος να θυμάστε πάντα τα δύο πράγματα που έχουν σημασία για την τελική σας επιλογή: 1)Το αρμονικό σύνολο και 2) να σας εκφράζουν όσα φοράτε. Οι υπερβολές δε δικαιολογούνται, απλώς και μόνο επειδή η μέρα είναι ιδιαίτερη. Επίσης ακριβώς λόγω ημέρας δε θα πρέπει να κάνετε επιλογές με τις οποίες δεν είστε εξοικειωμένη, γιατί το κόσμημα θα μοιάζει ξένο πάνω σας.

 

Image by freepic.diller

Διαβάστε επίσης