Σία Αναγνωστοπούλου: Τελικά ποιόν προστατεύει η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα;

Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου:

Τελικά ποιόν προστατεύει η ελληνική  φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα; Το Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με την σημερινή απάντηση του εκπροσώπου της επιχείρησης ASPIDES κ. Μπούρα σε ερώτημα της δημοσιογράφου Ιωάννας Ηλιάδη, φαίνεται πως δεν προστατεύει εμπορικά πλοία με ελληνική σημαία, αλλά πλοία ελληνικών συμφερόντων. Δηλαδή, πλοιοκτήτες που δεν συνεισφέρουν, τουλάχιστον φορολογικά, στη χώρα.

Ο κ. Δένδιας αποδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς την πραγματικότητα, ότι δηλαδή δεν προστατεύουμε πλοία με ελληνική σημαία, υποστήριξε, με μία νεφελώδη δήλωση, ότι συμμετέχουμε σε μία ευρύτερη γεωπολιτική θεώρηση.

 Η Ελλάδα, στην πλάτη των ανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού, εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στο πλευρό του Ισραήλ, γιατί περί αυτού πρόκειται, με την πλήρη συναίνεση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΠΑΣΟΚ. Τελικά, ο διακηρυγμένος στα λόγια πατριωτισμός της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της, είναι πατριωτισμός που αφορά τους Έλληνες, το εθνικό συμφέρον και την ειρήνη στην περιοχή ή κάποιους εφοπλιστές που θέλουν και το Πολεμικό Ναυτικό να τους προστατεύει χωρίς οι ίδιοι να συμμετέχουν πουθενά;

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι και τα κόμματα του προοδευτικού χώρου συμμερίζονται τον ίδιο «πατριωτισμό» με την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης