Red Arrows 2024 στην Αθήνα: Εντυπωσιακοί ελιγμοί από το ακροβατικό σμήνος της RAF - ΦΩΤΟ

Σόου με εννέα αεροσκάφη

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από την αεροπορική επίδειξη των «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), το μεσημέρι του Σαββάτου (18.5.24).

Το σόου με εννέα αεροσκάφη περιελάμβανε ελιγμούς που δεν έχουν γίνει ξανά εδώ και πολύ καιρό στο πλαίσιο επίδειξης των Red Arrows, η οποία αλλάζει κάθε χρόνο.

«Ολόκληρη η Αεραθλητική Ομάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει επικεντρωθεί στον εορτασμό των 60 χρόνων επίδειξης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – εκτελώντας τον σχηματισμό Diamond Nine, σήμα κατατεθέν των Red Arrows», δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας Red 1, John Bond.

Τα Κόκκινα Βέλη – Red Arrows- σχηματίστηκαν το 1964, ως συγχώνευση προηγούμενων ομάδων της RAF, με την πρώτη δημόσια εμφάνιση στο Little Rissington τον Μάιο του 1965, που προανήγγειλε την εναρκτήρια περίοδο επίδειξης.

Έκτοτε, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν 5.000 παραστάσεις σε 57 χώρες, μπροστά σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από εκθέσεις χωρών και μεγάλες αεροπορικές επιδείξεις μέχρι διεθνή γεγονότα και κρατικές εκδηλώσεις.

Το σμήνος αφίχθη στην αεροπορική βάση της Τανάγρας στις 26 Απριλίου 2024 από την Κροατία όπου είχε μεταβεί στις 11 Απριλίου 2024.

ΠΗΓΗ