"Αστακός" το Ελ. Βενιζέλος – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό στις Βρυξέλλες

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία εισόδου, όπως το λιμάνι του Πειραιά λόγω της αιματηρής διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες.

Το επίπεδο ασφαλείας, είναι το ύψιστο δυνατό, κάτι που είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού στον αερολιμένα Αθηνών.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί, ήδη, αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση στόχων, κυρίως βελγικού, γαλλικού και ολλανδικού ενδιαφέροντος και άλλων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις ενέργειές τους για συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας και στις πρεσβείες

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζουν ότι τα μέτρα προστασίας αποφασίστηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και δεν πρόκειται για ενίσχυση μέτρων κινδύνου, αλλά καθαρά για μέτρα προληπτικού χαρακτήρα.

Αστυνομοκρατία στις Βρυξέλλες

Ένταλμα σύλληψης για ύποπτο που συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο στο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών εξέδωσε η βελγική αστυνομία, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου.

Πρόκειται για έναν άνδρα με λευκό μπουφάν, καπέλο και γυαλιά. Η βελγική αστυνομία ζητά, επίσης, βοήθεια για την αναγνώριση του άνδρα, ο οποίος θεωρείται ότι διέφυγε από το σημείο της επίθεσης.

Η φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές προέρχεται από κάμερα παρακολούθησης του αεροδρομίου.


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ