Εκ νέου σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Χωροταξικός Σχεδιασμός

μετά την παράταση της διαβούλευσης

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί το θέμα του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας μετά την ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε για τη διαβούλευση, την ηλεκτρονική κατάθεση προτάσεων από τους φορείς και την υλοποίηση ενημερωτικής ημερίδας.

Συγκεκριμένα στην πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Σώματος Αναστασία Τογιοπούλου, η 6η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής).

Εισηγητής στο θέμα “Γνωμοδότηση επί της Μελέτης «Αξιολόγησης, Αναθεώρησης και Εξειδίκευσης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) Δυτικής Ελλάδος»” θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής.

«Θέλαμε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε όλοι οι φορείς που δεν είχαν προλάβει να καταθέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους, να το κάνουν και μετά την κατάθεση και εξέτασή τους από τις Υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου να έλθει και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα και να συζητηθεί πιο διεξοδικά. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα συμβάλλουν στο να έλθει στη Δυτική Ελλάδα μια ανάπτυξη ισόρροπη, έξυπνη, χωρικά ισορροπημένη, αειφορική και χωρίς αποκλεισμούς» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.